Cursus Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens een zwangerschap, een bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Het volgen van een zwangerschapscursus kan je helpen om goed met deze veranderingen om te gaan. Je leert bijvoorbeeld dagelijkse activiteiten zodanig aan te passen, dat je houding en manier van bewegen zo optimaal mogelijk zijn, zowel tijdens als na de zwangerschap. De oefeningen die je tijdens deze cursus doet, zorgen er eveneens voor dat je de bevalling met vertrouwen tegemoet ziet. Ook bespoedigen ze het algehele herstel na de bevalling.

De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 dames die ongeveer even ver zijn in hun zwangerschap. Het is erg leuk om deze bijzondere tijd met ‘lotgenoten’ te delen.

Inhoud van de cursus

De cursus zwangerschapscursus bestaat uit 7 lessen van 60 minuten per keer. De volgende punten komen tijdens deze cursus aan bod:

  • Houdingen en bewegingen gericht op activiteiten in het dagelijks leven
  • Oefeningen voor de spieren en gewrichten die tijdens de zwangerschap veranderingen ondergaan, zoals bekkenbodem-, bil-, buik-, heup-, borst- en rugspieren
  • Oefeningen ter voorkoming van klachten gerelateerd aan de zwangerschap
  • Adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen als voorbereiding op de bevalling, regelmatig begeleid door rustige muziek (Geen pling-plong muziek)
  • Perstechnieken en het ervaren van verschillende pershoudingen
  • Partnerles. Deze les is heel leuk en leerzaam voor jou en je partner! (Absoluut geen ‘pufles’)
  • Algemene informatie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd
  • Oefeningen ter bevordering van het algehele herstel na de bevalling

Kosten

De kosten van 7 lessen waarvan 1 uur met partner (of degene die bij de bevalling zal zijn) bedragen € 100,-. De eerste les babymassage is dan gratis!
Je hebt de optie om na de bevalling nog 4 lessen van 60 minuten te volgen. In deze lessen werk je aan je houding en het herstel van alle spieren. De kosten van deze lessen bedragen € 60,-.

PS: Check je zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen.

Inschrijven

De cursus pre- of postnatale zwangerschapsbegeleiding wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 19:00 – 21:00. In uw bericht in het inschrijfformulier kunt u aangeven welke avond u het beste uitkomt.

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je je aanmelden? Vul dan het formulier in op de contactpagina

Afspraak maken?

Klik hier om een afspraak te maken voor een behandeling op maat. Lees op 'Over Mensendieck' meer over de behandelingsmethoden of neem direct contact op met Marcella Schonk via de contactpagina.