Cursus Babymassage

Liefdevolle aanraking is voor een baby net zo belangrijk als zuurstof en voedsel. Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Het aanraken is heel belangrijk tijdens de
kinderjaren. In een klimaat van liefde, warmte en bemoediging ontwikkelt het gevoel van eigenwaarde en verminderen onnodige lichamelijke spanningen.

De huid van de baby is van primair belang. De tastzin is één van de vroegst ontwikkelde en belangrijkste zintuigen. Het stimuleren van de huid door middel van aanraken en masseren is van belang voor een juiste organische en psychologische ontwikkeling.

Massage laat je baby ontspannen, wat de bloedsomloop en de werking van de maag- en darmfuncties bevordert. Naast masseren staan het tillen en dragen van je baby centraal. Zo leer je verschillende draaghoudingen waaronder basisbevestigend dragen en wordt ingegaan op tederheid en behoedzaamheid tijdens het aanraken van de baby. Op deze manier ondersteunt de cursus het opbouwen van een liefdevolle fysieke én mentale band tussen jou en je baby.

Inhoud van de cursus

De babymassagecursus bestaat uit 3 lessen van 30 minuten per keer. De volgende punten komen tijdens deze cursus aan bod:

  • Diverse manieren van het masseren van de baby
  • Tips en manieren over het dragen en tillen van de baby
  • Inbakeren

Kosten en tijden

De kosten van 3 lessen babymassage van 30 minuten per keer bedragen in totaal € 45,-. 

De cursus babymassage kan bij mij in de praktijk of bij je thuis gegeven worden. De tijden zijn in overleg.

Inschrijven

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je je aanmelden? Vul dan het formulier in op de contactpagina

Afspraak maken?

Klik hier om een afspraak te maken voor een behandeling op maat. Lees op 'Over Mensendieck' meer over de behandelingsmethoden of neem direct contact op met Marcella Schonk via de contactpagina.